Υλικά:
1 κέικ απλό, προτείνω αυτό που ταιριάζει τέλεια http://elalifieraki.blogspot.gr/2014/12/blog-post_56.html
450 γρ. μερέντα
10 σταγόνες υγρή βανίλια
Τρούφα προαιρετικά
½ κιλό κουβερτούρα λευκή
Καλαμάκια για cake pops
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε το κέικ, ρίχνουμε την
μερέντα και προσθέτουμε την υγρή βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και
πλάθουμε μπαλίτσες σε σχήμα μικρού καρυδιού.
Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε για
καμιά ώρα στο ψυγείο. Στην συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και
αφού πρώτα βουτήξουμε το ξυλάκι στην κουβερτούρα στην συνέχεια προσεκτικά το
βυθίζουμε στην μπαλίτσα μας.
Συνεχίζουμε βυθίζοντας με την βοήθεια ενός πιρουνιού που το
χρησιμοποιούμε σαν σπάτουλα το μπαλάκι στην κουβερτούρα. Το τοποθετούμε πάνω
στην λαδόκολλα να κρυώσουν. Σε αυτήν την φάση προσθέτουμε την τρούφα ώστε να
κολλήσει πάνω στην κουβερτούρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου