Υλικά:
2 αυγά
1 μπανάνα πολτοποιημένη με πιρούνι
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
15 σταγόνες εσάνς βανίλια ή μπανάνα
1 ποτήρι του νερού νερό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να πετύχουμε ένα πηχτό
χυλό
Για το σερβίρισμα:
Μέλι ή πραλίνα φουντουκιού
Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε με αυγοδάρτη καλά τα αυγά και
προσθέτουμε εκτός το αλεύρι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και στο
τέλος αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό
χυλό.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι και όταν ζεσταθεί
καλά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μέσο, ρίχνουμε μια-μια κουταλιά σούπας από
το χυλό μας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα και
σερβίρουμε με μέλι ή πραλίνα φουντουκιού!!!
Σημ: μην περιμένετε να γίνουν ιδιαίτερα τραγανοί αυτοί οι
τηγανίτες. Η προσθήκη της μπανάνας δεν τους αφήνει. Είναι πεντανόστιμοι όμως
και έτσι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου