Υλικά:
500 ml κρέμα
γάλακτος 35% λιπαρά
1 γάλα ζαχαρούχο σε μορφή καραμέλας (το βράζουμε σε χύτρα
για 25 λεπτά
και το αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσει)
και το αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσει)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με την μαργαρίνη για να
ετοιμάσουμε τη βάση της τούρτας. Σε ένα τσέρκι 28εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το
πιέζουμε με το χέρι μας να σταθεροποιηθεί.
Απλώνουμε από πάνω την καραμέλα από το ζαχαρούχο γάλα και
πασπαλίζουμε από πάνω με το αλάτι.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύ και ρίχνουμε μέσα
και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε ελαφριά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το ρίχνουμε
πάνω από την καραμέλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με τριμμένη
κουβερτούρα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου