Υλικά:
15 ξερά βερίκοκα
15 ξερά δαμάσκηνα
Χυμό 2 πορτοκαλιών
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί ή μαυροδάφνη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο στα 6
¾ νεροπότηρου ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και
ρίχνουμε το χοιρινό γυρίζοντας το κατά διαστήματα ώστε να ροδίσει παντού.
Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού,
αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αφού βράσει το φαγητό μας σε δυνατή φωτιά για 5
λεπτά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο 1/3 της δύναμης του ματιού και
σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (περίπου 1 ώρα). Λίγο πριν ολοκληρωθεί
το ψήσιμο ρίχνουμε τα ξερά φρούτα ώστε να πάρει την γεύση τους το φαγητό μας.
Σερβίρεται τέλεια με το άγριο ρύζι που θα δείτε αν πατήσετε εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου