Υλικά:
500γρ. φαρίνα κόκκινη
(αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
1 και 1/3 κούπας φρέσκο γάλα
200γρ. βούτυρο αγελάδος
ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 και ¾ κούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
½ κούπα σταφίδες ξανθές
Λίγη τριμμένη φρυγανιά + και 1 κουταλιά βιτάμ για την
επάλειψη της φόρμας
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη
μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε, το βούτυρο, και μετά από 3 λεπτά το γάλα και
την βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις
σταφίδες στο τέλος και χτυπάμε για πέντε λεπτά.
Για να μη σας κολλήσει ποτέ το κέικ στη φόρμα αλείψτε την
παντού με βιτάμ και στη συνέχεια πασπαλίστε την με τριμμένη φρυγανιά. Πετάξτε
το περίσσευμα και ρίξτε μέσα το μείγμα του κέικ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, σε αντιστάσεις, για 1 ώρα
και 25-30 περίπου λεπτά.
Για το αν είναι έτοιμο το κέικ γνωρίζετε ότι πρέπει να
βυθίσετε στη μία ώρα και 15 λεπτά περίπου στο κέικ ένα μαχαίρι και αν βγει
καθαρό είναι έτοιμο.
Προσοχή δεν ανοίγουμε
το φούρνο πριν τη μία ώρα.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από το φούρνο και μετά από 5
λεπτά το ξεφορμάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου