Υλικά:
Για το παγωτό:
1 γάλα εβαπορέ πολύ παγωμένο
1 γάλα ζαχαρούχο
2 φάκελλα garni Γιώτης βανίλια + 2
κούπες φρέσκο γάλα για να το ετοιμάσετε
4-5 σταγόνες εσάνς βανίλας
Για την βάση:
1 ½ πακέτα μπισκότα
γεμιστά σοκολάτα απ’ έξω με γέμιση
βανίλια
4 κουταλιές βιτάμ λιωμένο
1 ½ πακέτα μπισκότα γεμιστά σοκολάτα απ’ έξω με γέμιση βανίλια
Εκτέλεση:
Χρειαζόμαστε τσέρκι 24εκ. διάμετρο. Ετοιμάζουμε την βάση της
τούρτας τρίβοντας τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτοντας το λιωμένο βιτάμ.
Ανακατεύουμε το μείγμα και το ρίχνουμε στο τσέρκι απλώνοντας το παντού και
πιέζοντας το καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την σαντιγί (garni) με τα 2 ποτήρια φρέσκο γάλα μέχρι
να φουσκώσει και να πήξει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα χωρίς να σταματάμε το
χτύπημα και στην συνέχεια το εβαπορέ (αδιάλυτο) καθώς και το εσάνς.
Παίρνουμε ένα-ένα μπισκότο (από αυτά για την διακόσμηση) το
βουτάμε λίγο στην βάση του, μέσα στο μείγμα του παγωτού και το στερεώνουμε πάνω
στην βάση της τούρτας περιμετρικά από το τσέρκι. Το παγωτό θα λειτουργήσει σαν
«κόλλα» για να σταθεροποιηθούν τα μπισκότα.
Ρίχνουμε το μείγμα του παγωτού προσεκτικά πάνω στην βάση και
αφού το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον
μια ώρα ώστε να πήξει αρκετά. Στην ώρα πάνω ελέγχουμε αν έχει πήξει τόσο ώστε
αν αρχίσουμε να καρφώνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα της διακόσμησης από πάνω να μην
βουλιάζουν αλλά να μένουν στην επιφάνεια σε ότι θέση εμείς επιθυμούμε.
Ξαναβάζουμε το μείγμα
στην κατάψυξη σκεπασμένο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να έρθει η ώρα του
σερβιρίσματος.
Μπορώ να σας πω ότι η τούρτα αυτή κόβεται εύκολα και δεν
χρειάζεται να την βγάλετε ώρα από την κατάψυξη πριν την καταναλώσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου