Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ελαιόψωμα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

4 κούπες αλεύρι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
½ κούπα νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα ελιές καλαμών ροδέλες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ρίγανη



Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό, το λάδι, το χυμό, την μαγιά. Και την ρίγανη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το αλάτι και με το ζύμωμα αποκτούμε μια μαλακή ζύμη. Την μαζεύουμε σε μπάλα και την σκεπάζουμε καλά αφήνοντας την να διπλασιαστεί σε όγκο (1-2 ώρες).
Την χωρίζουμε σε 8 μέρη αν θέλουμε μέτρια ελαιόψωμα ή σε 16 αν θέλουμε μικρά. Εγώ στην φώτο την  χώρισα σε8. Το κάθε κομματάκι ζύμης το ανοίγουμε ελαφρά σε μακρόστενο σχήμα, του απλώνουμε ροδέλες ελιάς και το τυλίγουμε σε ρολάκι.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί (όχι πολύ κοντά γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσουν), τα βρέχουμε με νερό (με ένα πινέλο) και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180ο C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου