Υλικά:
4 κούπες αλεύρι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
½ κούπα νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα ελιές καλαμών ροδέλες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
Σε
μια λεκάνη βάζουμε το νερό, το λάδι, το χυμό, την μαγιά. Και την ρίγανη και
ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το αλάτι και με το ζύμωμα
αποκτούμε μια μαλακή ζύμη. Την μαζεύουμε σε μπάλα και την σκεπάζουμε καλά αφήνοντας
την να διπλασιαστεί σε όγκο (1-2 ώρες).
Την
χωρίζουμε σε 8 μέρη αν θέλουμε μέτρια ελαιόψωμα ή σε 16 αν θέλουμε μικρά. Εγώ
στην φώτο την χώρισα σε8. Το κάθε
κομματάκι ζύμης το ανοίγουμε ελαφρά σε μακρόστενο σχήμα, του απλώνουμε ροδέλες
ελιάς και το τυλίγουμε σε ρολάκι.
Τα
βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί (όχι πολύ κοντά γιατί στο ψήσιμο θα
φουσκώσουν), τα βρέχουμε με νερό (με ένα πινέλο) και τα πασπαλίζουμε με
σουσάμι.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180ο C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου