Υλικά:
Για 4 άτομα:
5 κουταλιές σούπας μουστάρδα
Χυμό 1 λεμονιού
Ρίγανη
Κόκκινη πάπρικα γλυκιά
Τριμμένο κάρυ
Ξύσμα 2 λεμονιών
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με σφουγγαράκι.
Τις κόβουμε κυδωνάτες (μακρόστενα λεπτά κομμάτια).
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό και ρίχνουμε τις
πατάτες. Τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα ταψί. Τους
προσθέτουμε την μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, το ξύσμα και όλα τα υπόλοιπα
μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και για το τέλος περιχύνουμε με το λάδι.
Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο C, σε αέρα και τις ψήνουμε
για μισή ώρα περίπου (μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά και από έξω να είναι
τραγανές).
Αποτελούν τέλειο συνοδευτικό για κρέας, για ψητά, για
μπυρίτσες και όπως εσείς αλλιώς θέλετε!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου