Υλικά:
Για 4 άτομα:
8 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτα (στα 4)
8 κολοκυθάκια μικρά ολόκληρα
8 καρότα μέτρια κομμένα στα δύο
4 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι - ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο ταψί βάζουμε το κρέας, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια
και τα καρότα. Τα περιχύνουμε με το κρασί μέσα στο οποίο έχουμε λιώσει τον
πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας και προσθέτουμε το λάδι, την
τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ένα νεροπότηρο νερό.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200Ο C γύρω στις 2
ώρες από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το φαγητό. Στη μέση του ψησίματος
ίσως χρειαστεί να γυρίσουμε το κρέας και από την άλλη πλευρά για να ροδίσει
καθώς και να του προσθέσουμε και (αν χρειάζεται) και λίγο νερό επιπλέον.
Πεντανόστιμο, παραδοσιακό Κυριακάτικο φαγάκι!!!
Χρόνος ψησίματος:
γύρω στις 2 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου