Υλικά:
4 μανταρινιών τις φλούδες τους
½ ποτήρι χυμό μανταρινιών φρέσκο
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κακάο
3 κουταλιές σούπας φρυγανιά
1 κούπα καρύδια κοπανισμένα (όχι πολύ)
1 φλιτζανάκι κονιάκ
500 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε στο μούλτι τις φλούδες των μανταρινιών χωρίς να
γίνουν πολτός.
Τις τοποθετούμε σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό
μανταρίνι και τα βράζουμε μέχρι να
χάσουν σχεδόν τα υγρά τους.
Όταν κρυώσει το μείγμα του προσθέτουμε το κακάο, τη
φρυγανιά, το καρύδι, και το κονιάκ.Το πλάθουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε
λίγη φρυγανιά ώστε να μπορούμε να τα πλάσουμε σε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα
βάζουμε στο ΨΥΓΕΙΟ.
Ετοιμάζουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βάζουμε ένα
–ένα τα σοκολατάκια για να κάνουμε την
επικάλυψη. Αν θέλουμε από πάνω ρίχνουμε λίγο τριμμένο καρύδι ή κομματάκια φρουί
γλασέ ή ακόμα καρφώνουμε και από ένα μικρό φυλλαράκι μανταρινιού αν
βρείτε. Τα ξανατοποθετούμε στο ταψί και τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο να παγώσουν.
Τοποθετήστε τα σε ειδικά χαρτάκια και έτοιμα για κέρασμα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου