Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Μπισκοτάκια Χριστουγέννων Σπέκουλος!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

 

(Συνταγή: Βασίλης Τριχάκης)

 Υλικά:

600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300γρ. ζάχαρη καστανή

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

300γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 μεγάλη κουταλιά σούπας κανέλας

2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 πρέζα πράσινο πιπέρι  φράσκοτριμμένο (εγώ έβαλα μια πρέζα από διάφορα πιπέρια)

 

Για το γλάσο άχνης ζάχαρης και λεμονιού:

 1 κούπα άχνη ζάχαρη

Χυμό από μισό λεμόνι (αν χρειαστείτε παραπάνω προσθέτετε λίγο λίγο μέχρι να αποκτήσει μια παχύρευστη μορφή. Αν γίνει πιο υδαρές από όσο θα θέλατε προσθέστε ζάχαρη.

 Σημ: Αν επιθυμείται στο εμπόριο θα βρείτε πολλά είδη ζαχαρωτών για να διακοσμήσετε

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά .Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά και ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Όταν η ζύμη μας ομογενοποιηθεί (αν δεν μπορεί να την ζυμώσετε στο μίξερ ζυμώστε την με το χέρι), αλευρώνουμε μια επιφάνεια, παίρνουμε ένα μέρος και το ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο πάχους 3χλστ. Και με ένα κουπ πατ σε ότι σχήμα μας αρέσει αρχίσουμε να κόβουμε μπισκοτάκια.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 175ο C, για 10 με 12 μόνο λεπτά.

Όταν κρυώσουν παίρνουμε τα μπισκοτάκια  και αρχίζουμε να τα διακοσμούμε με το γλάσο και τα ζαχαρωτά όπως μας αρέσει.

Απολαύστε τα με το καφεδάκι σας και θα με θυμηθείτε….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου