Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Μύδια αχνιστά

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 κιλό μύδια φρέσκα με κέλυφος (τα καθαρίζουμε αφαιρώντας το μουστάκι και τρίβοντάς τα με συρματάκι εξωτερικά)
1 φλυτζάνα λευκό κρασί
Χυμό ενός λεμονιού
4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 φύλλα δάφνης ξερή

1 κρεμμύδι ξερό ή 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½  φλιτζάνα ελαιόλαδο
Ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των μύδια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και στο σημείο αυτό προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και τα ανακινούμε συνεχώς. Από τη στιγμή που τα ρίξαμε στην κατσαρόλα δεν χρειάζονται περισσότερο από 5 λεπτά άχνισμα τα αχνίσετε παραπάνω θα σκληρύνουν.
Τα σερβίρουμε με μπόλικο από το ζουμάκι τους και φροντίστε να έχετε και μπόλικο ψωμάκι για τρελές….βούτες!!!
Μμμμμμμμμμμ!!!!

*ΠΡΟΣΟΧΗ: αλάτι ΔΕΝ  βάζουμε!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου