Υλικά:
1 φλυτζάνα λευκό κρασί
Χυμό ενός λεμονιού
4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 φύλλα δάφνης ξερή
1 κρεμμύδι ξερό ή 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνα ελαιόλαδο
Ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί
σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 3
λεπτά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των μύδια. Τα αφήνουμε να βράσουν
για 5 λεπτά και στο σημείο αυτό προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με καπάκι την
κατσαρόλα και τα ανακινούμε συνεχώς. Από τη στιγμή που τα ρίξαμε στην κατσαρόλα
δεν χρειάζονται περισσότερο από 5 λεπτά άχνισμα τα αχνίσετε παραπάνω θα
σκληρύνουν.
Τα σερβίρουμε με μπόλικο από το ζουμάκι τους και φροντίστε
να έχετε και μπόλικο ψωμάκι για τρελές….βούτες!!!
Μμμμμμμμμμμ!!!!
*ΠΡΟΣΟΧΗ: αλάτι ΔΕΝ
βάζουμε!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου