Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

 1 βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου (250γρ)

2 κρόκους αυγών

1 κούπα  ζάχαρη

2 ½  κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

8 σταγόνες εσάνς βανίλιας

Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο και πράσινο  (χρησιμοποίησα υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής και για να γίνει το επιθυμητό χρώμα ρίχνουμε τουλάχιστον 20 σταγόνες από το κάθε χρώμα , αν χρειαστεί παραπάνω ή λιγότερο)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ για αρκετή ώρα το βούτυρο με την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας την βανίλια, και αλλάζοντας από το σύρμα σε γάντζο στο μίξερ. Αν δεν έχουμε ανάλογο μίξερ συνεχίζουμε προσθέτοντας τμηματικά το αλεύρι και ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή και εύπλαστη ζύμη.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε τρία ίσα μέρη. Χρωματίζουμε το ένα μέρος πράσινο και το άλλο κόκκινο πλάθοντας καλά καλά τα ζυμαράκια ώστε το χρώμα να πάει παντού.

Τυλίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή τουλάχιστον ώρα.

Μετά την μισή ώρα πάνω σε μια λαδόκολλα ανοίγουμε με την βοήθεια πλάστη και ρίχνοντας λίγο αλευράκι στην επιφάνεια, το κάθε ζυμαράκι σε ένα ορθογώνιο λεπτό. Γύρω από την λαδόκολλα να περισσεύουν περίπου τέσσερα δάκτυλα.


Πάνω από το πράσινο ανοιγμένο ζυμάρι που το έχουμε πάνω στη λαδόκολλα φέρνουμε προσεκτικά και ακουμπάμε το λευκό και στην συνέχεια το κόκκινο.

Με την βοήθεια της λαδόκολλας αρχίζουμε να τα τυλίγουμε σε ρολό από την φαρδιά πλευρά της λαδόκολλας. Όταν σχηματίσουμε ένα σφικτό ομοιόμορφο ρολό, τυλιγμένο όπως είναι με την λαδόκολλα το τοποθετούμε σε ένα δίσκο και το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα. Αφού έχει περάσει η ώρα και έχει παγώσει αρκετά, με ένα κοφτερό μαχαίρι αφού το ξετυλίξουμε αρχίζουμε να το κόβουμε σε ροδέλες πάχους ένα δάχτυλο περίπου, ίσως λίγο λιγότερο.

Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά, όχι παραπάνω, στους 170ο C, σε αντιστάσεις.

Μετά το ψήσιμο τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου