Όποιος μένει στην Κρήτη αποκλείεται να μην γνωρίζει αυτό το
δροσερό κλωναράκι με την χαρακτηριστική πικράδα στη γεύση. Άλλοι πριν τις
μαγειρέψουν τις ξεβράζουν να φύγει η πικράδα, εμένα μου αρέσουν για αυτήν
ακριβώς την πικράδα τους και την ξεχωριστή τους γεύση.
Υλικά:
1 ματσάκι αβρωνιές γύρω στα 300 γρ. καθαρισμένες (κρατάμε
μόνο το δροσερό κομμάτι που κόβεται εύκολα και δεν είναι ξερό)
1 ξερό κρεμμύδι
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις
αβρωνιές για δέκα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε
και τα αυγά χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία αρκετά. Αφήνουμε να γίνει η ομελέτα μας
και αν είναι δυνατό με σκέπασμα στο τηγάνι. Αν θέλουμε όταν σταθεροποιηθούν τα
αυγά την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά αλλά σε αυτή τη φάση κλείνουμε το
μάτι της κουζίνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου