Υλικά:
½ κιλό ταλιατέλες (στη φώτο είναι ανάμεικτες με σπανάκι,
εσείς βάλτε όποιες θέλετε)
300γρ. μπέικον κομμένο όπως θέλετε
300γρ, τυριά τριμμένα μαλακά (π.χ. ρεγκάτο, γκούντα,
μοτσαρέλα)
400ml κρέμα γάλακτος
1 κούπα τσαγιού καλαμπόκι
1 κούπα τσαγιού αρακά
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια μικρά
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια μικρά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις ταλιατέλες για 10 λεπτά (καλύτερα να είναι al dente) σε αλατισμένο νερό.
Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε (δεν ρίχνουμε νερό κρύο) και τις γυρνάμε στην
κατσαρόλα όπου προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μπέικον, τα τριμμένα τυριά,
τα λαχανικά, αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια φόρμα για κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει ρίχνουμε
τις ταλιατέλες με τα υλικά τους και την βάζουμε στο φούρνο για 30΄ σε
αντιστάσεις και καλύτερα με αλουμινόχαρτο σκεπασμένη για να μη μας ξεραθεί η
επιφάνεια.
Όταν βγάλουμε τη φόρμα από το φούρνο την αναποδογυρίζουμε σε
μια πιατέλα και το φαγάκι μας είναι έτοιμο και πολύ εντυπωσιακό!!!
*αν δεν χωράνε όλες οι ταλιατέλες στη φόρμα μπορείτε να
βάλετε τις υπόλοιπες σε άλλο μικρό σκεύος και ή να τις ψήσετε ή να τις φυλάξετε
στην κατάψυξη και να τις μαγειρέψετε άλλη μέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου