Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Σουφλέ χοιρινό με μανιτάρια

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
Λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι – πιπέρι
6 φέτες τυρί για τοστ
6 φέτες ζαμπόν


Για την κρέμα:
1 κούπα μεγάλη γάλα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
500ml κρέμα γάλακτος
1 κούπα τυρί τριμμένο γραβιέρα Κρήτης

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το κρέας με το κρεμμύδι και σοτάρουμε καλά μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφού προσθέσουμε ένα νεροπότηρο νερό το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθεί και να μαλακώσει. Σε ένα τέταρτο από την ώρα που θα βράζει προσθέτω και τα μανιτάρια.
Όταν είναι έτοιμο παίρνουμε τα μισά περίπου μανιτάρια προκειμένου να τα προσθέσουμε στην κρέμα μας και σε μεσαίου μεγέθους πυρέξ ρίχνουμε το μαγειρεμένο κρέας μας. Από πάνω απλώνουμε τις φέτες τυριού, από πάνω τις φέτες ζαμπόν και τελειώνουμε ρίχνοντας την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει.*

*Ετοιμάζουμε την κρέμα μας σε μια κατσαρόλα βάζοντας το γάλα με το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Όταν πήξει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα μανιτάρια που έχουμε κρατήσει, το τριμμένο τυρί και αν χρειαστεί λίγο αλάτι.

Ψήνουμε στους 200ο C  μέχρι να ροδίσει και απολαμβάνουμε ένα τέλειο μεζεδάκι ή φαγάκι με κρασάκι ή μπύρα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου