Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ζελέ σε πορτοκάλια

Υλικά:

5 πορτοκάλια μεγάλα
2 φακελάκι ζελέ της αρεσκείας σας
4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα πορτοκάλια κάθετα από το κοτσάνι
προς τα κάτω (στα 2) και τα  στύβουμε ελαφρά σε λεμονοστύφτη να βγάλουμε τον χυμό. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε την ψίχα που έμεινε από το στύψιμο.
Ετοιμάζουμε το ζελέ βράζοντας ένα ποτήρι νερό και διαλύουμε μέσα τα δύο φάκελα με το ζελέ. Προσθέτουμε 3 ποτήρια παγωμένο νερό και με το έτοιμο ζελέ μας γεμίζουμε τα πορτοκάλια που έχουμε ξεκουφίσει.
Τα βάζουμε να παγώσουν και όταν είναι έτοιμα κάθε μισό πορτοκάλι το ξανακόβουμε στη μέση δημιουργώντας τέταρτα πορτοκαλιού με ….ζελέ!!!

Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα (γεύσεις) ζελέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου