Υλικά:
1/2 κιλό οσπριάδα (την βρίσκουμε στα ράφια με τα όσπρια)
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρεδάκι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
10 ντοματίνια – βελανίδια
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
Για τη σως:
10 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ την οσπριάδα μας. Σε
μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα όσπριά μας για 45 λεπτά περίπου. Σίγουρα
κάποια θα μαλακώσουν περισσότερο και κάποια θα «κρατάνε». Είναι φυσιολογικό
αλλά και ενδιαφέρον όταν θα απολαμβάνουμε την σαλάτα μας. Ρίχνουμε στο νερό που
βράζουν λίγο αλάτι.
Όταν η οσπριάδα μας είναι έτοιμη σουρώνουμε τα όσπρια και τα
ξεβγάζουμε με κρύο νερό. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα
λαχανικά και ετοιμάζουμε την σως ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά της καλά καλά.
Περιχύνουμε τα υλικά μας και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε
στο ψυγείο σκεπασμένο το μείγμα μας να «σταθεί» για μια ώρα πριν σερβίρουμε.
Για ένα πλήρες γεύμα μπορείτε να προσθέσετε τόνο ή βραστά αυγά
και να απολαύσετε μια τέλεια σαλάτα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου