Υλικά:
1 βιτάμ 200γρ. ή 220ml ελαιόλαδο
1 κούπα κουάκερ
1 και ½ κούπα αλεύρι
2 αυγά
2/3 κούπας ζάχαρη
1 ζαχαρούχο γάλα
1 μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. σούπας νερό ή χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το βιτάμ ή το ελαιόλαδο, και σταδιακά σε μέτρια ταχύτητα το
ζαχαρούχο, το νερό και το ξύσμα. Αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το αλεύρι με
το μπέικιν πάουντερ και στην συνέχεια το κουάκερ.
Σε ένα μεγάλο πυρέξ αφού το αλείψουμε παντού με βιτάμ,
ρίχνουμε το μείγμα μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα,
Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο
C , για 35 λεπτά.
Προσοχή όχι παραπάνω.
Εντωμεταξύ λιώνουμε τη σοκολάτα μας σε μπεν μαρί και αφού
κρυώσει το γλυκό μας το περιχύνουμε και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Το αφήνουμε σε
θερμοκρασία δωματίου μέχρι να πήξει η σοκολάτα μας.
Καλή απόλαυση!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου