Αυτή τη συνταγή την λάτρεψα και σας προτρέπω να την φτιάξετε
οπωσδήποτε!!! Η υγρασία που δίνει το αβοκάντο με την λεπτή γεύση της σοκολάτας
το κάνουν ακαταμάχητο!!!!
Υλικά:
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι)
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας ζάχαρη
καστανή
1 κούπα κουβερτούρα σε σταγόνες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
8 σταγόνες υγρή βανίλια
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
8 κουταλιές σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Η δοσολογία της συνταγής είναι για ένα ταψάκι 20Χ20εκ. Για
μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάστε τις ποσότητες και χρησιμοποιήστε μεγαλύτερο
σκεύος.
Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το βιτάμ με τις σταγόνες
κουβερτούρας και σε πολύ, μα πάαααρα πολύ σιγανή φωτιά τα αφήνουμε να λιώσουν
ανακατεύοντας συχνά. Προσοχή μην κάψετε την σοκολάτα!!!
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αβοκάντο, την ζάχαρη, το αλάτι, το
νερό και την υγρή βανίλια. Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη. Προσθέτουμε την
λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το
αλεύρι με το μπέικιν και αναδιπλώνουμε το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψάκι μας, την βουτυρώνουμε
απαλά και ρίχνουμε το μείγμα μας. Το
απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 18 λεπτά. Όχι παραπάνω
γιατί θα χάσει τ5ην υγρασία που θέλουμε.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το
κόψουμε.
Σερβίρεται τέλεια με παγωτό*
* http://efissyntages.blogspot.gr/2015/05/oreo.html
φτιάξτε αυτό το παγωτό χωρίς να προσθέσετε τα μπισκότα απλά αρωματίστε το με
εσάνς βανίλιας. Είναι πανεύκολο και νοστιμότατο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου