Υλικά:
2 κούπες άγριο ρύζι
4 κούπες νερό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο + 1 κουταλιά για το σοτάρισμα
1 κούπα φιστίκια κάσιους αλατισμένα
1 κούπα ξερά δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια (στα 4)
1 κούπα ξερά βερίκοκα κομμένα σε μικρά κομμάτια (στα 4)
1 κύβο νοστιμιάς μοσχάρι
Αλάτι
Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε στο βούτυρο τα ξερά φρούτα για 3-4
λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε και τα κάσιους τα οποία αν δεν βαριέστε
φουρνίστε τα για 5 λεπτά πριν τα σοτάρετε.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τον κύβο και το αλάτι
και στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και
αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά αφήνοντας το ρύζι να τραβήξει τα υγρά
του εκτός εστίας. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα ξερά φρούτα με τα κάσιους και
ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου