Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό για επάλειψη
5 σταγόνες υγρή βανίλια για άρωμα
Για τη γέμιση:
Για το πασπάλισμα:
Ζάχαρη χοντρή
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι,
τα 2 αβγά, τη βανίλια και το γάλα. Μόλις ανακατευτούν τα υλικά μας και γίνουν
μια σφικτή ζύμη, προσθέτουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις
ομογενοποιηθεί η ζύμη μας θα την αφήσουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε 10 ισομερή φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω, σε μακρόστενη φόρμα αλουμινίου* μιας χρήσεως που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 20 έως 25 λεπτά. Μόλις σχεδόν διπλασιαστεί ο όγκος του αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με την χοντρή ζάχαρη.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε 10 ισομερή φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω, σε μακρόστενη φόρμα αλουμινίου* μιας χρήσεως που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 20 έως 25 λεπτά. Μόλις σχεδόν διπλασιαστεί ο όγκος του αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με την χοντρή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς σε αντιστάσεις για 25 λεπτά.
*αν σας βγουν παραπάνω οι φέτες ή δεν χωράνε σε μια φόρμα
μπορείτε να βάλετε και σε 2η φόρμα. Να έχετε υπόψη σας ότι θα
φουσκώσουν πολύ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου