Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Πορτοκαλόπιτα

Υλικά:

Για το μείγμα της πορτοκαλόπιτας:
1 ποτήρι λάδι (σπορέλαιο)
4 αυγά
2 ποτήρι ζάχαρη
2 πορτοκαλιών  το ξύσμα
1 μπέικιν  πάουντερ
1 γιαούρτι 200γρ.
½ κιλό φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι:
2 ½ ποτήρια νερό
½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλας
φλούδα ενός πορτοκαλιού
  
Εκτέλεση:

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα χωρίζουμε στα 4. Σε ένα μεγάλο πυρέξ βουτυρωμένο αρχίζουμε να τοποθετούμε τα φύλλα ένα ένα αφού πριν το μαζέψουμε στη χούφτα μας σαν μπάλα όχι όμως σφιχτά και όσο μπορούμε οι άκρες να είναι προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο γεμίζουμε το πυρέξ.
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά για το μείγμα και κουταλιά-κουταλιά το ρίχνουμε πάνω στα φύλλα να πάει παντού.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 30 λεπτά.
Όσο ψήνεται η πορτοκαλόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας όλα τα υλικά για 12 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και όταν βγάλουμε το πυρέξ από το φούρνο, κόβουμε σε μερίδες την πορτοκαλόπιτα και την περιχύνουμε σιγά-σιγά με το σιρόπι.
Απολαύστε την και απογειώστε την γεύση σας συνοδεύοντας την με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου