200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. κουβερτούρα
1 φλυτζανάκι εσπρέσο ή νες καφέ (όπως το πίνουμε αλλά χωρίς
ζάχαρη)
100γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη και 100γρ. άχνη ζάχαρη για την
επικάλυψη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο,
τον καφέ και όταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις
βανίλιες. Το μείγμα που ετοιμάσαμε το βάζουμε στο ψυγείο για ένα δίωρο να
σφίξει ώστε να μπορούμε να το πλάθουμε. Μετά το δίωρο παίρνουμε με ένα
κουταλάκι του γλυκού μείγμα και ετοιμάζουμε μπάλες σε μέγεθος ενός καρυδιού. Το
κάθε μπαλάκι το κυλάμε πρώτα στην κρυσταλλική ζάχαρη και μετά στην άχνη και τα
τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις για 15 λεπτά
στους 180ο βαθμούς.
Η παραπάνω συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα και η παρασκευή
χωρίς να είναι δύσκολη δίνει ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου