Υλικά:
1 Μπουτάκι χοιρινό μικρό γύρω στα 4 κιλά με το δέρμα και
χωρισμένο εσωτερικά από τον κρεοπώλη
Χυμό 2 πορτοκαλιών
Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
6 σκελίδες σκόρδο
Λίγο βούτυρο για επάλειψη
Αλάτι
Πιπέρι
8 με 10 πατάτες μετρίου μεγέθους
Δέκα ώρες πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα ετοιμάζουμε το
μπουτάκι ώστε να του δώσουμε χρόνο να μαριναριστεί. Ξεκινάμε μπήγοντας τα
σκόρδα σε διάφορα σημεία στο μπουτάκι με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού.
Στη συνέχεια αλείφουμε με το βούτυρο παντού το μπουτάκι και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Το βάζουμε σε μια
γάστρα και το αφήνουμε σκεπασμένο. Όταν έρθει η ώρα του ψησίματος το
περιχύνουμε με τους χυμούς πορτοκάλι λεμόνι και ξεκινάμε το ψήσιμο σε χαμηλή
σχετικά φωτιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο πάνω κάτω
αντίσταση. Ανά μισή ώρα καλό θα είναι να ανοίγετε τη γάστρα και να περιχύνετε
το μπουτάκι με τη σάλτσα του. Αν δείτε ότι ροδίζει παραπάνω από όσο θα θέλατε
πριν ακόμα ψηθεί, σκεπάστε το μέσα στη γάστρα με αλουμινόχαρτο.
Χρόνος ψησίματος:
γύρω στις 3 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου