Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Καλαμάρια στο φούρνο με άρωμα λεμονιού!!!


Υλικά:

1 κιλό καλαμάρια μέτρια φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 κρεμμύδια ξερά σε χοντρές φέτες
2 καρότα κομμένα σε χοντρέ φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Χυμό και ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
Λίγη ρίγανη ξερή
4 κουταλιές λάδι
Αλάτι – πιπέρι






Εκτέλεση:

Αφού πλύνουμε καλά τα καλαμάρια μας και τους αφαιρέσουμε μάτια, στόμα και κόκαλο (εγώ αφαιρώ και το μελάνι) τα τοποθετούμε όλα μαζί και τα κρεμμύδια, καρότα, σκόρδα σε μικρή γάστρα ή σε πυρέξ. Τα πασπαλίζουμε με το αλάτι, τη ρίγανη, το ξύσμα, το λάδι και το χυμό λεμονιού. Αν χρησιμοποιήσουμε πυρέξ πρέπει να το κλείσουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο ώστε να μη χάνουμε την υγρασία τους. Παρότι δεν βάζουμε καθόλου νερό τα καλαμάρια θα βγάλουν μπόλικα ζουμάκια.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο  C, για μια ώρα. Μετά το πέρας της ώρας μπορούμε να αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο και να τα αφήσουμε για δέκα λεπτά περίπου να ροδίσουν ελαφρά.
Προσοχή να μην μας στεγνώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου