Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Πάβλοβα με κρέμα τυριού και σάλτσα άγριων φρούτων!!!


Υλικά:

Για την μαρέγκα:
5 ασπράδια από μεγάλα αυγά
160 γρ. ζάχαρη άχνη
160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. λευκό ξύδι
10 σταγόνες άρωμα βανίλιας
1 κούπα καρύδια όχι πολύ αλεσμένα

Για την κρέμα:
500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
300γρ. τυρί κρέμα
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
5 σταγόνες άρωμα βανίλιας

Για την σάλτσα άγριων φρούτων:
400γρ. άγρια φρούτα κατεψυγμένα (διάφορα berries  και φράουλες)
½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε από την μαρέγκα μας. Τοποθετούμε στο μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και αρχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Όταν δούμε ότι αρχίσει να σφίγγει η μαρέγκα ρίχνουμε βροχηδόν την άχνη χωρίς να σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύδι και το άρωμα. Μετά από αρκετό χτύπημα η μαρέγκα μας είναι σφιχτή και έτοιμη να την απλώσουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σχεδιάζουμε ένα κύκλο στην λαδόκολλα και με ένα κουτάλι την απλώνουμε έτσι ώστε να καλύψουμε ομοιόμορφα τον κύκλο. Καλό είναι η επιφάνειά του να είναι επίπεδη.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 130ο C βαθμούς και τοποθετούμε μέσα την μαρέγκα μας. Ψήνουμε για 2 ώρες και μετά κλείνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσει εντελώς χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου.

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την παγωμένη κρέμα γάλατος και όταν σφίξει καλά προσθέτουμε το τυρί σε δόσεις, την ζάχαρη και το άρωμα.
Η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Τελειώνουμε με την σάλτσα. Σε αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά μέχρι να δούμε ένα σιρόπι να δημιουργείται. Για να το χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς.

Το γλυκό μας «συναρμολογείται» την ώρα που πρέπει να σερβιριστεί. Τοποθετούμε την μαρέγκα σε πιατέλα με βάθος. Από πάνω στρώνουμε την κρέμα και απλώνουμε στο τέλος την σάλτσα μας. Κόβουμε σε κομμάτια μπροστά στους καλεσμένους μας και σερβίρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου