Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Γλυκό ψυγείου με κρέμα και επικάλυψη γλάσου σοκολάτας!!!

Υλικά:

Η δοσολογία που δίνω είναι για ένα μεγάλο πυρέξ

Για την βάση:
3 πακέτα μπισκότα γεμιστά με κρέμα (σπασμένα σε μικρά κομμάτια ή αλεσμένα στο μούλτι)
3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

Για την κρέμα:
5 ποτήρια νερού γάλα


6 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
100 γρ.  βούτυρο αγελάδος
2 αυγά
10 σταγόνες υγρή βανίλια

Για την επικάλυψη σοκολάτας:
200 γρ. κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια
150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
40 γρ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη


Εκτέλεση:
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη βάση. Ανακατεύουμε τα σπασμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε στο πυρέξ.
Συνεχίζουμε με την κρέμα ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας πριν ζεσταθεί και μέσα σε αυτό διαλύουμε το κορν φλάουρ. Όταν ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Όταν δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά που έχουμε από πριν χτυπήσει και την ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε πάνω στα μπισκότα την κρέμα και τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο να κρυώσει η κρέμα. Περίπου 45 λεπτά.
Όταν κρυώσει η κρεμά μας ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας. Σε μια κατσαρόλα μικρή βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει την απομακρύνουμε από την εστία και προσθέτουμε την σοκολάτα. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε πάνω στην κρέμα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και το γυρνάμε στο ψυγείο για μία ώρα ακόμα.

Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου