Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Πάστα φλώρα


Υλικά:

450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
225 βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 φλυτζανάκι κονιάκ
λίγο αλάτι
ξύσμα ενός λεμονιού
1 μαρμελάδα φράουλα κατά προτίμηση




Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ, τις βανίλιες και το ξύσμα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν  χωρίς τη βοήθεια του μίξερ πλέον. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα έχουμε ένα ζυμάρι που πρέπει να τυλίξουμε σε μεμβράνη και να το βάλουμε στο ψυγείο για κανένα μισάωρο.
Στη συνέχεια απλώνουμε σε μακρόστενο σκεύος τα 2/3 της ζύμης φροντίζοντας να σηκώσουμε λίγο στα τοιχώματα και κρατάμε το 1/3 για διακόσμηση είτε σε κορδόνια όπως συνηθίζεται είτε...πουά όπως στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ευκολία.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 35 με 40 λεπτά. Όχι παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου