Υλικά:
300γρ. μπισκότα τύπου digestive τριμμένα στο μούλτι
100γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
500γρ. τυρί κρέμα
50γρ. άχνη ζάχαρη
500γρ. πραλίνα φουντουκιού
150γρ. φουντούκια
Ελάχιστο αλάτι
Ετοιμάζουμε την βάση του γλυκού ανακατεύοντας τα μπισκότα με
το βούτυρο καλά καλά και απλώνοντας τα σε ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 28 εκ. πιέζοντας τα με το
χέρι μας.
Συνεχίζουμε με την κρέμα του γλυκού χτυπώντας στο μίξερ την
άχνη με το τυρί και προσθέτοντας στην συνέχεια την πραλίνα και το αλάτι. Όταν
το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε και 100γρ. από τα 150γρ. φουντούκια που
πριν τα έχουμε θρυμματίσει στο μούλτι (όχι τελείως), το απλώνουμε πάνω στη βάση
και αφού το σκεπάσουμε το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Πριν το σερβίρουμε το διακοσμούμε με τα υπόλοιπα φουντούκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου