Υλικά:
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού το και το ξύσμα του
1 μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες σε σκόνη
1/2 σφηνάκι ρακί
1/2 σφηνάκι ρακί
Νερό
Μέλι – σουσάμι – κανέλα
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε
το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα .Προσθέτουμε
το χυμό πορτοκαλιού και νερό τόσο όσο να δημιουργήσουμε ένα πηχτό χυλό.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι και το
ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Όταν ζεσταθεί αρκετά με ένα
κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε χυλό (όχι γεμάτο το κουταλάκι, μισό) και τον
ρίχνουμε στο καυτό λάδι κάθετα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα μας και με μια τρυπητή
κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι οι τηγανίτες μας να ροδίσουν. Αν ροδίζουν
πολύ γρήγορα πρέπει να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία για να μην μας καίγονται
χωρίς να έχουν ψηθεί.
Τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό
χαρτί και στην συνέχεια ρίχνουμε πάνω τους μπόλικο μέλι, σουσάμι και κανέλα.
Μμμμμμμμμμμ…..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου