Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Σπιτικός γύρος (χοιρινό) στο τηγάνι!!!


Υλικά:
Για 4 με 6 άτομα
1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα (το έχω κάνει και με τα δύο) κομμένα σε λωρίδες λεπτές λωρίδες όχι πολύ μακριές
1 κρεμμύδι ξερά κομμένα σε φέτες
1 τριμμένη φρέσκια ντομάτα
1 κουταλιά σούπας ξερή ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
½ φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι


Για το σερβίρισμα:
Πίτες για σουβλάκια (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)
Γιαούρτι
2-3 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμύδι κομμένο σε φέτες
Πάπρικα γλυκιά
Τηγανητές πατάτες για έξτρα απόλαυση….


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη, το αφήνουμε για τέσσερις τουλάχιστον ώρες (καλύτερα να το ετοιμάσουμε από βραδύς) να μαριναριστεί.
Σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι αφού το αφήσουμε να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά, ρίχνουμε το κρέας μας απλωμένο σε όλη την επιφάνεια και για πέντε λεπτά δεν το ανακατεύουμε καθόλου. Μετά τα πέντε λεπτά το γυρνάμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά και έτσι συνεχίζουμε μέχρι να αποκτήσει ένα καφετί όμορφο χρώμα.
Ο χρόνος περίπου που θα χρειαστεί για να ψηθεί είναι 15΄.
Δεν προσθέτουμε κανένα υγρό και περιμένουμε να πιει και τα δικά του αν τυχόν βγάλει.
Ο γύρος μας είναι έτοιμος για να τον απολαύσετε με την οικογένεια ή την παρέα σας και να βγείτε ασπροπρόσωπη/ος!!!!

για σπιτικές πίτες πατήστε http://elalifieraki.blogspot.com/2018/09/blog-post.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου