Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Κουνέλι κρασάτο με ρίγανη και μπαλσάμικο!!!

Υλικά:
1 κουνέλι (μικρό-μεγάλο δεν μας πειράζει) κομμένο σε μερίδες
1 ½ νεροπότηρο κρασί κόκκινο
½ κρασοπότηρο ξύδι μπαλσάμικο
¾ νεροπότηρου ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι - ρίγανη

Για τη μαρινάδα:
1 λίτρο κόκκινο κρασί
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα στα 4
4 σκελίδες σκόρδο
4 φύλλα δάφνη ξερά



Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το κουνέλι και του προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας. Το αφήνουμε να μαριναριστεί τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα μέσα στο ψυγείο).
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το κουνέλι (χωρίς το υγρό της μαρινάδας)  και τα υπόλοιπα υλικά. Το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές και το σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
Αφού βράσει για 5 λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί. Περίπου 1 ώρα.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατατούλες!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου