Υλικά:
Για 4 άτομα:
4 αγκινάρες καθαρισμένες
10 αυγά χτυπημένα ελαφρά
3 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κρεμμύδια ξερό κομμένα σε φέτες
Χυμό ενός λεμονιού
1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο)
Αλάτι πιπέρι
Σε φαρδιά
κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια με τις αγκινάρες μαζί
να σοταριστούν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το
χυμό λεμονιού και τις ντομάτες. αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να
βράσει σε μέτρια φωτιά για κανένα εικοσάλεπτο. Καρφώνουμε τις αγκινάρες να
δούμε αν έχουν μαλακώσει και αν είναι μέτρια μαλακές χαμηλώνουμε και άλλο την
δύναμη της φωτιάς και περιχύνουμε σιγά-σιγά πάνω τους τα αυγά χωρίς να
ανακατέψουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμα
περίπου.
Σερβίρουμε τρίβοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου