Υλικά:
Για το κέικ:
250γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα φρέσκο γάλα
2 κούπες ζάχαρη λευκή
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
5 σταγόνες άρωμα περγαμόντου (προαιρετικά, του πάει όμως
τέλεια)
½ κούπα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγήνης
½ κούπα αποξηραμένα
κράνμπερι (cranberries)
Για το γλάσο:
200γρ. τυρί κρέμα
100γρ. μαλακό βούτυρο
1 κουταλιά σούπας μέλι
Για το πασπάλισμα:
½ κούπα κράνμπερι
1 κούπα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγήνης
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη
ανακατεύουμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο,
το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού,
το άρωμα περγαμόντου και αφού αναμειχθούν καλά τα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και
χτυπάμε για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε τα φιστίκια και τα κράνμπερι.
Για να μη σας κολλήσει ποτέ το κέικ στη
φόρμα αλείψτε την παντού με βιτάμ και στη συνέχεια πασπαλίστε την με τριμμένη
φρυγανιά. Πετάξτε το περίσσευμα και ρίξτε μέσα το μείγμα του κέικ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου
για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.
Για το αν είναι έτοιμο το κέικ γνωρίζετε ότι πρέπει να
βυθίσετε στη μία ώρα περίπου στο κέικ ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι
έτοιμο.
Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 45 λεπτά ούτε
βυθίζουμε μαχαίρι πριν τη μία ώρα.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά το
ξεφορμάρουμε.
Όταν κρυώσει το κέικ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για το γλάσο (να
ενοποιηθούν) και αλείφουμε παντού το κέικ μας. Απλώνουμε πάνω κράνμπερι και φιστίκια
και… ξεχνάμε την δίαιτα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου