Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Κουλουράκια Σμυρνέικα της Μπέσσης!!!

Υλικά:
1 ½  ποτήρι βούτυρο γάλακτος λιωμένο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν  πάουντερ
3 βανίλιες
½   κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 σφηνάκι κονιάκ
1  κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 με 2 κρόκους αυγών για την επάλειψη


Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και σιγά-σιγά προσθέτουμε το χυμό και το κονιάκ. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι μέσα
στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν, τις  βανίλιες και τη σόδα.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να πλάθεται. Κάνουμε κορδονάκια και τα τυλίγουμε τριπλά. Όχι πολύ μεγάλο γιατί φουσκώνει και στο ψήσιμο.

Τα αλείφουμε καλά με τον κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου, σε αέρα, μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου