Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Σπανάκι με κουκιά χλωρά και χοχλιούς!!!

Αυτό το φαγητό παρακαλάμε την μάνα μας να μας το φτιάξει οικογενειακώς. Το λατρεύουμε και συνήθως μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα (όχι μόνο βέβαια) μια μέρα το απολαμβάνουμε. Γνήσιο, παραδοσιακό, Κρητικό πιάτο, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Φτιάξτε το…

Υλικά:
1 κιλό σπανάκι (κυρίως ρίζα και λίγο φύλλωμα)
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
5-6 φρέσκα σκόρδα (με τα πράσινα φύλλα)
1 μεγάλο πράσο (σε ραβδάκια κομμένο)
1 ματσάκι μάραθο (χοντροκομμένο)
1 ματσάκι άνηθο (χοντροκομμένο)
200γρ. λουβάκια (μικρά φρέσκα κουκάκια με το περίβλημα τους, άμεστα)
1 κούπα φρέσκα κουκιά (σπόρους)
½ κιλό σαλιγκάρια (τα έχουμε βράσει για 5 λεπτά)
1 νεροπότηρο λάδι
Αλάτι – πιπέρι


Εκτέλεση: 
Αφού πλύνουμε καλά το σπανάκι και τα μυρωδικά μας, τα τοποθετούμε όλα μαζί και τα κρεμμύδια, σκόρδα,  πράσο, κουκιά και σαλιγκάρια,  σε μεγάλη κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει το λάδι μας και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό. Επίσης αλατοπιπερώνουμε και όταν μαλακώσουν, ένα υπέροχο παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης είναι έτοιμο!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου