Γνωρίζω ότι οι χοχλιοί αποτελούν για πολλούς δύσκολη
διατροφική επιλογή ακόμα και για μας τους Κρητικούς πόσο μάλλον για τους παρά έξω.
Για μένα όμως είναι απλά ένας τέλειος,
πεντανόστιμος, λαχταριστός και super γκουρμέ μεζές!!! Όπως και αν τους μαγειρεύουμε
(μπουμπουριστούς, με χόντρο, κοκκινιστούς με κολοκυθάκια και πατάτες, βραστούς)
είναι για το τραπέζι μας ξεχωριστή λιχουδιά. Αν τους έχουμε μαζέψει και μόνοι
μας…ακόμη καλύτερα!!!
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015
Κυριακή 29 Μαρτίου 2015
Σάββατο 28 Μαρτίου 2015
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015
Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015
Τρίτη 24 Μαρτίου 2015
Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015
Κυριακή 22 Μαρτίου 2015
Σάββατο 21 Μαρτίου 2015
Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015
Καλιτσούνια Ηρακλειώτικα της φίλης μου Μαρίας Βερτούδου!!!
Αυτά τα γλυκά καλιτσουνάκια τα λατρεύω!!! Είναι συνταγή της
φίλης μου της Μαρίας (Βερτούδου) και την ευχαριστώ πολύ. Τα κάνω κάθε χρόνο
σίγουρα το Πάσχα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προτείνονται για όλο το χρόνο) και ….τρελαίνω κόσμο!!!
Υλικά:
Για τη γέμιση:
1 ανθότυρο Χανιώτικο ή μυζήθρα κατά τους Ηρακλειώτες… (γύρω
στο 1 ½ κιλό)
300γρ. ζάχαρη
1 αυγό
Ξύσμα 2 λεμονιών