Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Χοιρινό με ανανά

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό μπούτι
2 πράσινες πιπεριές (σε χοντρά ραβδάκια κομμένες)
2 πιπεριές Φλωρίνης (σε χοντρά ραβδάκια κομμένες)
2 καρότα (σε χοντρά ραβδάκια κομμένα) 
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 8
1 κούπα κέτσαπ
1 κούπα από το χυμό της κονσέρβας του ανανά ή αν δεν το επιθυμείτε 1 κούπα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1μικρή κονσέρβα ανανά
½ φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
½ φλιτζανάκι του καφέ σόγια σως
Αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι  και όταν κάψει προσθέτουμε το κρέας  Το γυρίζουμε συχνά ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Όταν γίνει αυτό το σβήνουμε με το χυμό ανανά ή πορτοκαλιού καθώς και το ξύδι με την σόγια σως. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή θερμοκρασία για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα λαχανικά που έχουμε τεμαχίσει, την κέτσαπ και τον ανανά
Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα το φαγητό, αν χρειαστεί κουνάμε την κατσαρόλα.
Παρακολουθούμε το φαγητό μας και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν το κρέας μας μαλακώσει αρκετά το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Μπορείτε να το σερβίρετε με άσπρο ρύζι τύπου basmati ή χοντροκομένες τηγανητές πατάτες.


Χρόνος ψησίματος: γύρω στις 2 ώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου