Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Γιουβαρλάκια της μαμάς!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι
2 κρεμμύδια τριμμένα ξερά για το μείγμα
2 μεγάλα καρότα τριμμένα για το μείγμα και 2 ακόμα κομμένα σε ροδέλες για την κατσαρόλα
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες για την κατσαρόλα (όχι για το μείγμα)
1 αυγό
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1/3 κούπας ρύζι τύπου Αμερικής
1/3 κούπας ελαιόλαδο για το μείγμα και άλλο
τόσο για την κατσαρόλα κατά το μαγείρεμα
Αλάτι-Πιπέρι

Για το αυγόκομα:
1 αυγό
Χυμό από ένα λεμόνι


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε καλά με το χέρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε κατσαρόλα μέτρια ρίχνουμε πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, τα καρότα σε ροδέλες, τα πράσα και το ξύσμα, αλατίζουμε ελαφρά και τα βράζουμε για 40 περίπου λεπτά.
Στο multi χτυπάμε καλά το αυγό, προσθέτουμε ελάχιστο χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε ταυτόχρονα με κουτάλι, συνεχίζουμε με λίγο ακόμα λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να βάλουμε όλο το χυμό. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό μας , χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε το αυγό με το λεμόνι, προσθέτουμε σιγά σιγά 4-5 κουταλιές ζωμό στο αυγολέμονο και τέλος το ρίχνουμε όλο στην κατσαρόλα. Κουνάμε καλά την κατσαρόλα μας και το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου