Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Υπέροχα κουλούρια Θεσσαλονίκης!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
4 φάκελα ξηρή μαγιά
6 κουτ. του γλυκού γεμάτα ζάχαρη
3 κουτ. του γλυκού γεμάτα αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού γλυκάνισο κοπανισμένο (καλύτερα να πάρετε ακοπάνιστο και να το κοπανίσετε εσείς, μυρίζει καλύτερα)
½ λίτρο νερό χλιαρό

Για το σουσάμωμα:
½ λίτρο νερό με 3 μεγάλες κουταλιές μέλι
Σουσάμι 300γρ. περίπου
Ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορο

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη μαγιά, τις 4 κουταλιές ζάχαρη, 4 κουταλιές σούπας αλεύρι (από το ένα κιλό) και 100ml περίπου νερό χλιαρό. Ανακατεύω και αφήνω για 10΄περίπου να ενεργοποιηθεί η μαγια.
Όταν αυτό συμβεί προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι, το αλάτι και το γλυκάνισο. Με τον γάντζο στο μίξερ (αν δεν έχουμε τέτοιο μίξερ το κάνουμε τα χέρια) ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης το μείγμα μας.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνω για μισή περίπου ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 20 ισομερή κομμάτια. Τα πλάθουμε σε κορδόνια και τα ενώνουμε σε στρογγυλό σχήμα. Τα βουτάμε πρώτα στο νερό με το μέλι και στην συνέχεια στο σουσάμι ή στα σπόρια για να κολλήσουν.
Σε ταψιά που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα βάζουμε 4 κουλούρια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο κελσίου για 20 λεπτά στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Φτιάξτε ένα ωραίο καφεδάκι και απολαύστε τα!!!

Σημείωση: αν δεν τα καταναλώσετε όλα, βάλτε τα σε σακουλάκια στην κατάψυξη και κάθε φορά που τα επιθυμείτε βγάλτε τα μισή ώρα πριν και είναι της ώρας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου