Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Αρνάκι στη λαδόκολλα… «εξοχικό»!!!


Υλικά:


1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια (με τα κόκαλα)
200γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 καρότο κομμένο σε χοντρές ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε χοντρά κομμάτια
6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
Φρέσκο δενδρολίβανο
Χυμό και ξύσμα δύο λεμονιών
Λίγο ελαιόλαδο

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Σαλάτα με πλιγούρι, πορτοκάλι και άρωμα μέντας!!!


Υλικά:


250γρ, πλιγούρι (το μουλιάζουμε σε νερό για 3 ώρες και το σουρώνουμε)
2 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
Μια χούφτα μαύρη Κορινθιακή σταφίδα
4 μικρά αγγουράκια κομμένα σε μικρά κομματάκια
2 φράσκα κρεμμύδάκια κομμένα σε φετούλες
½ μάτσο μέντα φρέσκια (ή δυόσμο) ψιλοκομμένη

Για την σως:
Χυμό ενός πορτοκαλιού

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Τούρτα αμυγδάλου με κουλουράκια του…Πάσχα!!!


Υλικά:

Για την βάση:
20 – 30 κουλουράκια του Πάσχα (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος τους)
2 σφηνάκια ανθόνερο ή κονιάκ

Για την κρέμα πατισερί:
3 ποτήρια φρέσκο γάλα
5 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες ζάχαρη
2 αυγά
100γρ. φρέσκο βούτυρο

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Σοκολατένιο Λεμονογλυκό ψυγείου!!!


Υλικά:
½ λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
½ λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
120 γρ. λευκή κουβερτούρα
Χυμό από μισό λεμόνι
Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
Γλυκό του κουταλιού βύσσινο


Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού την αποσύρουμε από

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Φαλάφελ με σως γιαουρτιού και ταχίνι!!!


Υλικά:

½ κιλό ρεβίθια βρασμένα (αφού πριν τα έχουμε μουλιάσει για ένα βράδυ στο νερό)
100γρ. φρυγανιά τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό (κρατάμε τα φύλλα)
½ ματσάκι κόλιανδρο (κρατάμε τα φύλλα)
Ξύσμα 2 λεμονιών
Χυμό 2 λεμονιών
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Μους λεμονιού με μπισκοτένια βάση!!!


Υλικά:

Για την κρέμα:
2 κουτιά γάλα εβαπορέ αναραίωτο (για μισή ώρα στην κατάψυξη)
1 κούπα νερό ζεστό (για να διαλύσουμε το ζελέ)
2 φάκελα ζελέ λεμόνι
¾ κούπας ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

Για την βάση:
2 κούπες μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
4 κουταλιές σούπας βιτάμ