Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ριζότο με γλυκοκολοκύθα!!!

Υλικά:

300γρ. ρύζι καρολίνα
½ κιλό γλυκοκολοκύθα κομμένη σε μικρά κυβάκια
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. βούτυρο φρέσκο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 λίτρο ζεστό νερό
1 κύβο νοστιμιάς κοτόπουλο
1 ματσάκι σχοινόπρασο ή 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Ξύσμα από 2 λεμόνια
100 γρ. ελαιόλαδο

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ψωμάκια γεμιστά!!!

Υλικά:

5 ψωμάκια κουβέρ
5 φέτες ζαμπόν ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει ψιλοκομμένες
150 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
2 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε μικρά κυβάκια
200ml κρέμα γάλακτος πλήρης ή light

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Τούρτα με αλμυρή καραμέλα και αφρό σοκολάτας!!!

Υλικά:

500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γρ. μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα εντελώς
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
200 γρ. νουτέλα (ή όποιο άλλο άλειμμα σοκολάτας επιθυμείτε)
1 γάλα ζαχαρούχο σε μορφή καραμέλας (το βράζουμε σε χύτρα για 25 λεπτά

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Καλαμάρια με πιπεριές και λάιμ στη λαδόκολλα!!!

Υλικά:

4 μεγάλα φρέσκα καλαμάρια
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε τετράγωνα
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
2 λάιμ κομμένα σε ροδέλες
Χυμό από 1 λάιμ
4 σκελίδες  σκόρδο σε φετάκια
Λίγη ρίγανη
Λίγο ελαιόλαδο

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Κουλουράκια με κανέλα και μοσχοκάρυδο!!!

Υλικά:

1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο γεμάτο ζάχαρη
1 νεροπότηρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
1 μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
50 γρ, περίπου καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα των μπισκότων
1 κιλό περίπου αλεύρι (να αφαιρέσετε 1 ½ κούπα περίπου)

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Κουνουπίδι γιαχνί!!!

Υλικά:

1 κουνουπίδι γύρω στο 1 κιλό πλυμένο και κομμένο σε μεγάλες φούντες
2 ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2-3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένο
½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
½ του νεροπότηρου κρασί
½ νεροπότηρο νερό
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όταν

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Σολομός με τζίντζερ, λάιμ και σόγια σως!!!

Υλικά:

Για 4 άτομα:
Για τον σολομό:
4 φέτες φρέσκο σολομό χωρίς το δέρμα
2 λάιμ κομμένα σε στρογγυλές φέτες
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (γύρω στα 50 γρ.) κομμένο σε ραβδάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρέ
4 κουταλιές σόγια σως
Αλάτι – πιπέρι

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ρεβίθια με ξινόχοντρο και ρύζι!!!

Υλικά:

½ κιλό ρεβίθια ξερά και μαγειρεμένα σούπα (τελειωμένα) όπως ξέρουμε και κάνουμε, και αν δεν ξέρουμε όπως ορίζει η συσκευασία
1 φλυτζάνα ρύζι τύπου Αμερικής
100 γρ. ξινόχοντρο ξηρό θρυμματισμένο
Πιπέρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Αφου μαγειρέψουμε τα ρεβίθια μας και τους βάλουμε και το λεμόνι με το αλεύρι, ρίχνουμε μέσα τον χόντρο και το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Σοκολατάκια βραχάκια με καραμελωμένα αμύγδαλα!!!

Υλικά:

½ κιλό αμύγδαλα ανάλατα
½ κιλό κουβερτούρα υγείας
200γρ. περίπου ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη


Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεγάλο ρίχνουμε τα

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Μεταλλαγμένοι τηγανίτες με μπανάνα!!!

Υλικά:

2 αυγά
1 μπανάνα πολτοποιημένη με πιρούνι
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
15 σταγόνες εσάνς βανίλια ή μπανάνα
1 ποτήρι του νερού νερό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό

Για το σερβίρισμα:
Μέλι ή πραλίνα φουντουκιού

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Μπριός σαλίγκαρος με μαρμελάδα και καρύδια!!!

Υλικά: 

Για το μπριός:
100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
250 ml γάλα φρέσκο
2 αυγά + 1 για το αύγωμα
100γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας


Για την γέμιση:

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Μπριός πλεξούδα με πραλίνα και φουντούκια!!!

Υλικά:


Για το μπριός:
100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
250 ml γάλα φρέσκο
2 αυγά + 1 για το αύγωμα
100γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας